Wat is een VR-bril en hoe werkt het?

Virtual Reality is een leuke manier om tijdelijk te ontsnappen uit de werkelijkheid. Virtual Reality is een computertechniek die jou het gevoel geeft dat je in een andere werkelijkheid bent beland. Met behulp van een VR-bril kan je in deze nieuwe werkelijkheid terecht komen. Door de bril wordt je zicht op je huidige werkelijkheid afgesloten en in de bril opent een nieuwe werkelijkheid. Wil je meer weten over de VR-bril? Lees dan gauw verder.

3D bril

Een VR-bril is als het ware een 3D bril. Je beide ogen zien een eigen beeld die van elkaar verschillen in licht. Zo wordt er diepte gecreëerd en ervaar je de Virtual Reality meer als een werkelijke realiteit. Om het effect te versterken wordt er vaak ook gebruik gemaakt van een bijpassend geluid. Je kan het 3D effect van een VR-bril nog meer versterken door geuren of special effecten toe te voegen.

Een andere werkelijkheid

Er worden allerlei verschillende Virtual Realities gecreëerd die je met de VR-bril kan bekijken. Het kan een volledig bizarre werkelijkheid zijn, zoals een videogame of het juist een hele echte omgeving nabootsen. Je kan de bril gebruiken als entertainment, om te ontsnappen uit de werkelijkheid. Je kan de bril ook als middel gebruiken om iets nieuws te leren. Zo worden VR-brillen ook wel gebruikt voor oefeningen of trainingen.

Bewegen met de VR-bril

De sensoren van een VR-bril volgen de bewegingen van je hoofd en hier past de Virtual Reality omgeving zich op aan. Je kan door je hoofd te bewegen dus rondkijken in de virtuele omgeving. Er zijn ook al brillen die het opmerken als je rondloopt of bukt. Met sommige brillen kan je ook virtuele dingen oppakken. Dit alles maakt de ervaring nog echter. Pas wel op als je beweegt met de VR-bril op je hoofd. Loop alleen rond met de bril als je in een veilige omgeving bent waar je nergens tegen aan kan stoten.

Plaats een reactie